Более 60 лет
Качество болгарском рынке рыбных консервов
О Славянка AO

     „Славянка” АД Бургас е първото българско предприятие за производство на стерилизирани рибни консерви, създадено през 1948г. на базата на обединението на малки съществуващи работилници. През 1973г. дружеството се премества в нови производствени халета на собствен терен.

      От 2004 година дружеството осъществява своята дейност в обновена производствена база отговаряща на всички Европейски директиви. Завършено е изпълнението на проект за реконструкция и модернизация на производствения цех, извършено с цел покриване на санитарно-хигиенните изисквания на Европейския Съюз и НВМС за преработка на риба и рибни продукти. Проектът бе финансиран от ДФ “Земеделие”, Програма “САПАРД” и собственни средства. Предприятието притежава експортен номер BG 0213001 ЕО и Сертификат за управление безопасността на храните „IFS v.5”.

      Продукцията е добре позната на българския и международния пазар, като традиционно вкусна и с отлично качество. Асортиментната гама съдържа богато разнообразие от рибни консерви. Тя непрекъснато се обновява с разработването на нови специални, пикантни сосове, както и производството на деликатесни консерви от миди, калмари, морски дарове, сьомга, сардини и други.

      До 1994г. “Славянка” АД изнася големи количества рибни консерви за Русия, Украйна, Испания, Холандия, Австрия, Великобритания, Италия и много други. През последните години дружеството изнася предимно за Гърция, Кипър, Сърбия, Румъния и др.

      Предприятието работи с големите търговски вериги, присъстващи на българския пазар- Метро, Кауфланд, Карфур, Европа, Фантастико, Пикадили и Хит.

      “Славянка” АД Бургас е еталон в бранша, което е гаранция за всички клиенти, че продукта, който предпочитат, е безопасен и с високо качество.Web design studio Kak Development Bourgas, Студио за уеб дизайн Бургас